Mi a MAKETUSZ E-bike Project?

 

A MAKETUSZ E-bike Project 2020-ban alakult azzal a legfőbb céllal, hogy minél több kerékpározó és nem kerékpáros túrázóval is megismertesse az elektromos rásegítéses, úgynevezett pedelec kerékpárok által nyújtott élményt. Ezek a bringák sokak számára hozhatják elérhető közelségbe a természetet, a hegyes-dombos vidékeket. Olyanoknak is, akik hagyományos kerékpár nyergében nem tekernének az utakon, ösvényeken.

A MAKETUSZ E-bike Project további céljai között szerepel:

  • a pedelec kerékpárokkal, mint túraeszközökkel kapcsolatos pozitív szemléletformálás különböző csatornákon keresztül, mint például írott-, vizuális- és videó-tartalmak, események, workshopok, konferenciák.
  • feltételek megteremtése, hogy a kerékpáros túrázással kapcsolatos infrastrukturális, kommunikációs és egyéb nagyobb szabású fejlesztésekbe az e-bike is integrálható legyen.
  • megteremteni a lehetőségét, hogy az e-bike-ok elterjedését elősegíteni képes piaci szereplők, szolgáltatók és fogyasztók különböző fórumokon egymásra találjanak, megismerjék a elektromos rásegítéses kerékpárokkal való túrázásban rejlő lehetőségeket, és megtanulják, hogyan aknázhassák ki együtt ezeket.
  • naprakész információ szolgáltatás az e-bike turizmussal kapcsolatban minden téren.

A szervezetről

 

A MAKETUSZ E-bike Project a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség égisze alatt jött létre, a szövetség tagjai kölcsönösen hasznos együttműködés keretében részt vehetnek a MAKETUSZ E-bike Project tevékenységében is.

X