A pangó raktárak ellenére is csak néhány hónapot kell várnod, hogy új dimenzióba helyezd a pedelec kerékpárod nyújtotta élményt: egy ingyenes módszerrel növelheted a nyomatékszenzoros e-bike hatótávját.

Nem csigázunk tovább, eláruljuk a titkot: edzés+fogyás! A nyomatékszenzoros pedelec kerékpárok hatótávolságát sok tényező befolyásolja, amiről hamarosan jelentkezünk egy szuper kalkulátorral. Addig is elöljáróban már április 1-jén megmutatunk egy példát, hogyan növelheti valaki másfélszeresére az egy feltöltéssel megtehető túra hosszát:

Már Norbitól is tudjuk, hogy egy körülbelül 100 kilogramm testsúlyú ember pár hónapos megfelelő diétával rengeteget veszíthet a testsúlyából, akár 30 kg-ot is. Még Norbinál is kvalifikáltabb kerékpáros edzők honlapján pedig akár ingyen olvashatunk edzésterveket, melyek segítségével a nagyságrendileg 150-200 Wattos FTP-nket pár hónap rendszeres edzéssel akár 200-250 Wattra növelhetjük…  

Mivel erősebbek leszünk, több erőt fektetünk majd a hajtásba, az alacsonyabb testsúly miatt pedig a motornak kevesebbet kell besegíteni, így észre sem vesszük, de ugyanazon az útvonalon az eddigi 50 kilométeres hatótávunk akár 75-re is nőhet!

X