Bár az újabb klasszikus Etyeki Piknikre még egy kicsit várni kell, de a szabályokat betartva már működhetnek a vendéglátóhelyek, így az etyeki Gasztrosétány is hétvégenként nyitott pincékkel várja vendégeit – ez az ETYEKI PIKNIK LIGHT! Érdemes belekóstolni Etyek kiváló boraiba és kézműves finomságaiba és akár e-bike-kal bebarangolni a Gasztrosétányt!

Bár a tavaszi Pikniket el kellett halasztani, de cserébe az egész nyári időszakban érdemes lesz Etyekre látogatni, ugyanis Etyeki Piknik Light néven minden hétvégén nyitott pincékkel várják vendégeiket az etyeki Gasztrosétány. Az ízek, a csodás miliő és a barátságos hangulat most is adott, de továbbra is körültekintőnek kell lenni és a szabályokat persze be kell tartani. Ennek érdekében a szervezők a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve alapján elkészítették a Piknik Light Kódexet is, hogy a szabályok egyszerű és megnyugtató formában a vendégek rendelkezésére álljanak.

Az egyes pincék nyitvatartásáról érdemes előre tájékozódni, amihez kiváló segítséget nyújt az e-tyek alkalmazás és a Piknik közösségi médiás oldala. Etyeken azonban nem csupán borozni érdemes és ha kirándulni vágyunk vagy egyszerűen csak gyalog túl messze vannak egymástól a meglátogatni kívánt pincék, akkor máris két legyet üthetünk egy csapásra, ha egy e-bike túrát szervezünk a családnak. A helyiek alkalmazása ebben is segítségünkre van, pár kattintással foglalhatunk magunknak elektromos paripát.A szervezők reményei szerint az Őszi Etyeki Pikniket szeptember 5-6-án már az eredeti formájában, igazi szüreti mulatságként rendezhetik meg, de úgy tűnik, hogy Etyek addig sem szűkölködik a kiváló és biztonságos gasztronómiai élményekben és programlehetőségekben.

X